Ondernemers brengen Syrische lekkernijen naar de Schiedamseweg

Op de Schiedamseweg staan twee verschillende zaken naast elkaar. De één, een restaurant Shaami huis gespecialiseerd in Syrische gerechten en twee deuren verder staat de banketbakkerij Al Malek met traditionele zoetigheid. Dat wat deze beiden zaken gemeen hebben is dat beiden eigenaren Syrische vluchtelingen zijn, maar zij zijn meer dan alleen vluchtelingen.
Deze Syrische ondernemers vertellen hoe zij in een korte tijd zijn geïntegreerd in hun nieuwe thuisland. Zij geven aan bewust te hebben gekozen voor een onderneming waarbij zij werkgelegenheid hebben weten te creëren voor andere Syrische vluchtelingen.

Vaak worden de vluchtelingen gelinkt aan negatieve aspecten, zo zou er gezegd worden dat dat zij gelukszoekers zijn. De eigenaren laten het tegenovergestelde blijken. Zij zijn harde werkers en doorzetters. De zaken lopen goed en hier zijn zij terecht trots op. Ondanks het feit dat zij op de multiculturele winkelstraat van de Schiedamseweg in de minderheid zijn weten zij zich te onderscheiden met kwaliteit, in het overvloedige fastfood-aanbod van Delfshaven. Door middel van hun onderneming proeft Rotterdam een stukje van hun herkomst, cultuur en traditie.

Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter