Ondernemers tonen maatschappelijke waarde voor Rotterdam met Netwerk Nieuw Rotterdam

Laat je inspireren door de jongeren van Netwerk Nieuw Rotterdam in de eerste aflevering van ‘Waardevol Ondernemen’. Zij laten zien dat ondernemerschap ook een maatschappelijke winst kan zijn voor onze stad.

Pauline Calmez Budding en Henrieke van Toor hebben samen de jongeren-vrijwilligersorganisatie ‘Netwerk Nieuw Rotterdam’ opgericht, omdat ze geloven dat jongeren de oplossing kunnen zijn voor problemen in onze maatschappij. Nieuw Netwerk Rotterdam begeleidt jongeren in het vrijwilligersbestaan en koppelt hen aan bijvoorbeeld ouderen en vluchtelingen.

Daarnaast organiseert Netwerk Nieuw Rotterdam elke twee maanden een inspiratie-avond. Deze avonden zijn bedoeld om jongeren te inspireren en te activeren om zich sociaal in te zetten.

MAEX biedt ondersteuning aan Netwerk Nieuw Rotterdam. Henrieke en Pauline hebben een profiel aangemaakt op de website van MAEX waarin ze laten zien welke maatschappelijke waarde ze bieden aan de stad Rotterdam.

In de serie Waardevol Ondernemen belichten we vier Rotterdamse ondernemingen die op een bijzondere manier waarde leveren aan onze stad. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door MAEX Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd.
Kijk de afleveringen hier terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter