Ondervoeding goed te behandelen: Welke particuliere initiatieven zijn er?

Bij ondervoeding is het belangrijk dat de omgeving hierop reageert. Familieleden zijn hierin erg belangrijk. In deze aflevering van Ondervoeding bij Ouderen gaan we op bezoek bij mevrouw Van Hoorn. Zij geeft na een herstelperiode aan dat ze behoefte heeft aan goede maaltijden net als in het ziekenhuis. Deze mist ze thuis, omdat ze het niet zelf kan klaarmaken. Dus ging haar dochter op zoek naar een maaltijdservice.

Mevrouw Van Hoorn belandt na een lelijke val in het ziekenhuis en moet daarna herstellen. In de tijd dat ze in het ziekenhuis ligt, waardeert ze de maaltijden die ze voorgeschoteld krijgt. Bij het vertrek uit het ziekenhuis laat ze haar dochter weten dat ze de maaltijden zal missen. Daarop gaat haar dochter op zoek naar goede maaltijden voor haar moeder.

Dave Loman is al jaren eigenaar van een groenteboer. Sinds kort wil hij meer doen voor de mensen. Al snel komt de dochter van mevrouw van Hoorn bij hem terecht en sindsdien brengt hij elke week maaltijden langs bij mevrouw. En samen houden ze een oogje in het zeil.

In de serie Ondervoeding bij Ouderen bezoeken we Rotterdamse ouderen die met ondervoeding te maken hebben, of hadden. Ook kijken we naar oplossingen die gemeente, partners en inwoners zelf hebben voor dit probleem. Kijk voor meer informatie op: http://www.openrotterdam.nl/ondervoeding

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter