Online sportlessen met de rollator als hometrainer

Voor ouderen is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Door de intelligente lockdown kunnen Saskia’s sportlessen niet doorgaan, dus ze besloot het anders aan te pakken. Haar lessen neemt ze nu op, en plaatst ze online.

Saskia van der Valk is initiatiefnemer van Fit Rotterdam. Hier geeft ze sportlessen aan senioren. Vanwege de intelligente lockdown kunnen haar sportlessen momenteel niet plaatsvinden. Voor ouderen is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Daarom neemt Saskia haar lessen nu op haar telefoon, en plaatst ze deze online. Ze heeft hiervoor een heuse studio gebouwd op haar lege zolderkamer in Prins Alexander, inclusief statief, decoratie en professionele belichting.
Saskia zet muziek aan, legt uit wat de ouderen moeten doen en doet de oefeningen voor.
Alle oefeningen die Saskia uitvoert, kunnen de ouderen makkelijk thuis doen. Ze maakt gebruik van pindakaaspotten, pakken koffie en ze heeft zelfs een rollator aangeschaft. Tenslotte heeft ze zwembadwokkels uitgedeeld aan alle deelnemers, samen met een bloemetje.

Saskia verdient niks aan haar video’s, maar dat vindt ze niet erg. “Het is m’n werk, en m’n passie. Ik hoop dat ik de mensen hiermee kan helpen.” De ouderen die ze normaal lesgeeft reageren erg positief. In video’s op haar website is te zien dat haar leerlingen nog enorm fit en vitaal zijn. “De oudste komt uit 1924”, zegt ze, terwijl ze door haar map met deelnemers bladert. “Dit jaar wordt ze zesennegentig!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat