Series van OPEN Rotterdam/
Onmisbaar mbo

“Ik heb maar mbo gedaan”, die uitspraak hoort docent en onderzoeker Karim Amghar maar al te vaak. Alhoewel het mbo de motor van de Nederlandse economie is, lijkt het mbo met een imagoprobleem te kampen. In de vierdelige serie ‘Onmisbaar mbo’ onderzoekt Amghar hoe studenten, docenten en onderwijsexperts het mbo ervaren. Wat vinden ze van het imago van het mbo? Waar zijn ze trots op? En waarom zijn mbo’ers onmisbaar?

Aflevering 3 – ‘Het mkb is de banenmotor van Nederland en het mbo die van het mkb’

“Ik heb maar mbo gedaan.” Die uitspraak hoort docent en onderzoeker Karim Amghar maar al te vaak. Alhoewel het mbo de motor van de Nederlandse economie is, lijkt het mbo met een imagoprobleem te kampen. In de vierdelige serie ‘Onmisbaar mbo’ onderzoekt Amghar hoe studenten, docenten en onderwijsexperts het imago van het mbo ervaren.

Aflevering 2 – Hbo-functie? Dat kan ik ook!

In aflevering 2 van Onmisbaar mbo gaat Karim Amghar met mbo’ers in gesprek over hun motivatie. Hebben ze bewust voor hun opleiding gekozen? Hoe voorkom je schooluitval? En spelen ouders eigenlijk nog een rol op het mbo? Amghar gaat langs bij studenten van het Zadkine Logistiek College en het Techniek College Rotterdam.

Aflevering 1 – Het imago van het mbo

Docent Karim Amghar gaat langs bij rolmodellen: oud-mbo’ers die trots zijn op wat ze doen. In de eerste aflevering spreekt hij onder meer met schipper en binnenvaart-influencer Liana Engibarjan: “Je moet laten zien dat je met je opleiding een groot stuk bijdraagt aan de maatschappij”.

Volgende afleveringen

Aflevering 3 – ‘Het mkb is de banenmotor van Nederland en het mbo die van het mkb’

Aflevering 2 – Hbo-functie? Dat kan ik ook!

Aflevering 1 – Het imago van het mbo