Ontbijt met een lach en een traan

Moeders met talent is een netwerkgroep, die in wijkgebouw Youngsters in Zevenkamp met elkaar ontbijt en van elkaar leert. Organisator Mia Wilsterman brengt de moeders van diverse pluimage bij elkaar en zet ze in hun kracht. Aansluitend worden er oefeningen gedaan om de moeders bewust te maken van hun talenten. 

Het is een gemêleerde groep dames die ‘s ochtends aanschuift. Iemand die al een tijdje haar eigen zaak heeft, een dame die net werkloos is, een lid van de gebiedscommissie, een ambtenaar en zelfs aspirant stand-up comédienne Eloah Udenhout. De gemene deler is dat ze allemaal moeders zijn en een toekomst op willen bouwen.

Humor voert de boventoon tijdens het ontbijt, maar na het voorstelrondje wordt er bij deelneemster Jennifer een gevoelige snaar geraakt. Ze wordt geattendeerd op haar afstandelijkheid en het feit dat, als ze verder wil met haar toekomst, ze haar verdediging moet laat zakken. ‘Ik zit in een proces van, die bloem moet open gaan. Ik merk dat dat een gevecht is’, aldus een geëmotioneerde Jennifer. Een andere dame geeft haar advies: ‘Als je daar aan gaat werken, dan ga je echt stralen’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat