Ontdek de wetenschap op Campus Woudestein

De Erasmus Universiteit Rotterdam doet dit jaar voor het eerst mee aan het Weekend van de Wetenschap. Op zondag 8 oktober opent de universiteit haar deuren voor jong en oud om ze kennis te laten maken met de wereld van wetenschap.

Het evenement is van 12.00 uur tot 15.00 uur en er staat van alles op de planning. In het Polak Building en het Mandeville Building worden ongeveer twintig verschillende workshops gegeven.Van leren programmeren tot nep nieuws ontmaskeren en van virtual reality tot kunst met AI. Eloise Swets, lid van het organiserende comité vanuit de EUR, vertelt: “Het programma is super uiteenlopend en daardoor is er voor iedereen wel wat te vinden.”

Het Weekend van de Wetenschap vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van oktober en is een initiatief van onder andere de overheid en NEMO Science Museum. Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers, zien restaurators aan het werk in een museum en doen proeven in laboratoria.