Onthulling Rotterdams stadslied bij ontsteking kerstboomverlichting stadhuis

75 jaar na de wederopbouw heeft Rotterdam een nieuw stadslied: Dit is de stad. Tijdens de traditionele ontsteking van de kerstboomverlichting wordt het lied vanmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur in bijzijn van burgemeester Aboutaleb voor het eerst live ten gehore gebracht door het grootste Rotterdamse kinderkoor samen met zangeressen Shirma Rouse en Lady Shaynah.
Het nieuwe stadslied is in opdracht van de gemeente Rotterdam geschreven en gecomponeerd door ZangExpress in samenwerking met de Rotterdamse rapper Jordy Dijkshoorn (De Likt). Zo’n 200 kinderen, afkomstig van basisscholen uit alle windstreken van de stad, het kerstorkest van SKVR’s ‘Ieder Kind een Instrument’ en bekende artiesten zoals Shirma Rouse (The Voice of Holland 2013), Lady Shaynah (Music Matters muziekambassadeur van Rotterdam) werkten mee aan het lied. 

Het nieuwe Rotterdam lied is speciaal gemaakt in het kader van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Een eigentijdse hommage aan Rotterdam en 75 jaar wederopbouw van de stad. “Tegen het decor van architectonische iconen staan tijdens de manifestatie de Rotterdammers zelf en de bijzondere stadscultuur centraal. Mensen zijn het hart van deze stad. Het Rotterdamlied belichaamt dit volledig”, aldus de organisatie.