Ontsteking lichtjes kerstboom Prins Alexander startschot voor uitreiking vrijwilligersprijzen

De lichtjes in de grote kerstboom op het Prins Alexanderplein zijn weer aan. Dinsdagavond werd de officiële ontsteking van de lichtjes live uitgezonden op de Facebookpagina van Gebied Prins Alexander. Daarna was er tijd voor de uitreiking van de vrijwilligersprijzen De Duim en de High Five. Onder meer de vrijwilligers Petra van Heerde (Nesselande), Thea Pijl (Prinsenland) en Sten Breugelmans (Zevenkamp) vielen in de prijzen.

“De gebiedscommissie Prins Alexander en de wijkcomités van Zevenkamp en Nesselande hebben veel waardering voor mensen die zich inzetten voor anderen in hun buurt of wijk. Om die waardering te laten zien, is De Duim in het leven geroepen”, schrijft de gebiedscommissie. In elke wijk binnen Prins Alexander valt één vrijwilliger in de prijzen. Ook wordt voor het eerst aan één jongere de High Five uitgereikt, speciaal voor de jongere vrijwilligers in het gebied.

Topvrijwilligers
De eerste Duim ging naar Rob de Vries. Deze topvrijwilliger zette zich het afgelopen jaar enorm in voor voetbalvereniging Alexandria. Onder meer als coronacoördinator heeft hij veel betekend voor de club. In Zevenkamp vielen Fernande en Joop van Dongen in de prijzen. Zij kregen de Duim omdat zij al heel lang vrijwilligers van Stichting Bewonersorganisatie Zevenkamp zijn.

De andere vrijwilligers die door de gebiedscommissie in het zonnetje zijn gezet, zijn Edith Zantman (Lage Land), Thea Pijl (Prinsenland), Leen van der Stek (Ommoord) en Petra van Heerde (Nesselande). Die laatste zet zich al zestien jaar lang (!) als vrijwilliger in voor de Avond4Daagse Nesselande.

De allereerste High Five van Prins Alexander ging naar Sten Breugelmans uit Ommoord. In de nabijgelegen wijk Zevenkamp leert hij kinderen al jaren discipline bij tijdens zijn trainingen in de vechtsport.

Kijk hieronder de ontsteking van de lichtjes en de uitreiking van de prijzen terug.