Ook de 60-plussers kunnen weer gaan voetballen

Rotterdamse ouderen in Overschie maken zich weer klaar voor een potje wandelvoetbal. Sinds vorige week mogen de ouderen weer bij elkaar komen om sportieve en niet-sportieve activiteiten te ondernemen. De ouderencommissie van HWD organiseert de activiteiten voor de oudjes,

Wandelend voetbal is speciaal voor ouderen om in beweging te blijven met een sport die voor iedereen herkenbaar is en door velen vroeger veel is gespeeld. Het is de bedoeling hierbij dat je in plaats van rennend over het veld gaat, je op een normaal wandeltempo de sportuitoefend. Voor de zestigplussers die zich hiervoor aanmelden zijn niet alleen voetbalactiviteiten georganiseerd. Zij kunnen naast het wandelvoetbal ook meedoen aan activiteiten zoals bloemschikken, tafeltennis of workshops digitale vaardigheden.

In 2014 vond de aftrap plaats van de wandelvoetbal. Gemeente Rotterdam wilde in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds dat zestigplussers (weer) zouden gaan voetballen. Door de corona crisis heeft de organisatie heel lang stilgelegen en konden de activiteiten lang niet doorgaan.