Oosterflankers zetten inboedel op straat

Het is vandaag Burendag en dit is voor de bewoners van Oosterflank een reden om hun huisraad op het Evenaarsplein neer te zetten.
Tijdens ‘Een Middag in Oosterflank’ bouwen de buurtbewoners een gezamenlijke huis inclusief meubels, foto’s en zelfs een openluchtkeuken. In de huiskamer zullen vrolijke en ontroerende optredens worden gegeven. Op zolder wordt gewerkt aan de langste vlaggetjes slinger van Nederland, in de gang hangt er een expositie van foto’s en in het schuurtje kan er worden geklust. 

Vanaf 11.00 uur zal er een muzikale ‘housewarmingsparade’ door de wijk gaan. De parade zal op het Moermanskpad, Duisburghof en de Varnasingel stoppen voor optredens. Om 15.00 uur eindigt de Parade in een groots concert op het Evenaarsplein. Het is een dag vol verrassende ontmoetingen, waar buren samen kletsen, knutselen, dichten, spelen, dansen en eten. Het doel van deze dag is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en om de buitenruimten tot een ontmoetingsplekken te bombarderen.

Het Huis van Oosterflank wordt georganiseerd door Powerboat, een theatergezelschap, in samenwerking met bewoners en organisaties in de wijk. 

De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.huisvanoosterflank.nl