Op pad met het Jeugd Vakantiepaspoort

Het is weer zomer! Dit betekent een nieuwe editie van het Jeugd Vakantiepaspoort. Van 8 juli t/m 20 augustus kunnen kinderen hiermee ruim 150 toffe activiteiten in Rotterdam en omstreken gratis of met flinke korting ondernemen.

De 150 activiteiten zijn verdeeld in de categorieën: onderwegland, onderstebovenland, talentland, actiefland, ontdekland, groenland, lekkerland en superbestemmingen. Genoeg te doen dus deze zomer. OPEN Rotterdam volgt de 8-jarige Talia, die voor het eerst met een Jeugd Vakantiepaspoort de zomer ingaat.

“Mijn moeder werkt voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken”, zegt Talia, “dus ik heb in Damascus gewoond, Brussel, Washington en nu ben ik een jaar in Nederland”. Talia kent Nederland van vakanties, heeft de Nederlandse taal van huis uit meegekregen en zat in Amerika op een Nederlandse school. “Ik spreek Engels, Turks en Nederlands”, zegt ze trots.

Samen met Talia ondernemen we twee activiteiten uit het Jeugd Vakantiepaspoort: bootje varen in de Kids Marina (in de Leuvehaven achter het Maritiem Museum) en trampolinespringen bij Freestyle Motion (in Prins-Alexander).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat