Op plek van Peppie nu muurschildering van Bier en Brood om ‘moed in te spreken’

Joke van Bilsen

Kunstenaarsduo Bier en Brood, project Geef Mij De Ruimte en Rotterdam Make It Happen slaan de handen ineen voor een nieuwe muurschildering aan de Claes de Vrieselaan in het hart Middelland. Op de muurschildering staat de corona pandemie en social distancing centraal. “We willen voorbijgangers aansporen om vol te houden”, vertelt Joke van Bilsen van project Geef Mij De Ruimte.

Voordat er ruimte was voor een muurschildering zat stond het pand vooral bekend als snackbar en ontmoetingsplek Peppie s Place. De snackbar verdween en dat was voor Joke van Bilsen en Houssein Bouziane het perfecte moment om kunstenaarsduo Bier en Brood te vragen om een mural te maken met de corona pandemie als onderwerp. “De mural is een markering van de tijd en een monument voor voorbijgangers”, vertelt Van Bilsen. “We willen voorbijgangers moed inspreken.”

De muur waar de snackbar Peppie s Place aan was vastgebouwd moest eerst geëgaliseerd worden. Dit is onlangs gebeurd en de mural is compleet. Het idee voor de muurschildering is ontstaan tijdens het project Geef Mij De Ruimte en werd gesteund door Rotterdam Make It Happen. De mural is gemaakt door kunstenaarsduo Bier en Brood.