Open Arms in het Lage Land staat klaar voor de wijk

Stichting Open Arms is een samenwerking van kerken in het Lage Land die is ontstaan vanuit de gedachte dat de kerken meer moeten doen voor de bewoners uit de buurt. In 2015 is de stichting verhuisd naar het Palet, een groot buurthuis met een kringloopwinkel. Op donderdag is er een inloopspreekuur en een uitgifte van de voedselbank.
In het begin van deze eeuw stelde de Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder zich een belangrijke vraag; Wat zou de buurt missen, als wij hier geen kerk meer zouden zijn? Het antwoord was; Afgezien van van wat parkeeroverlast en het luiden van de kerkklokken, eigenlijk niets. Daar moest ook zeker vanuit de Christelijke gedachte verandering in komen. In 2005 begon Open Arms met het beheer van een uitdeelpunt van de voedselbank in het Lage Land. Sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot een stichting die een veelvoud aan hulpprogramma’s biedt aan de bewoners van de omgeving.

Uiteindelijk werd in 2015 het Palet de nieuwe locatie. Daarmee kon er eindelijk invulling gegeven worden aan de intentie van Open Arms: Waardevol voor de wijk, dichtbij de bewoners.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter