Open dag over afvalverwerking in Tropicana

Altijd al eens willen weten hoe lokale Rotterdamse ondernemers werken aan een duurzame economie? Op zaterdag 9 juni houden ondernemers van BlueCity die zich specialiseren in afvalverwerking een open dag. Daar kunnen bezoekers onder andere meedoen met workshops, rondleidingen of proeverijen.
De open dag van BlueCity is extra bijzonder omdat die plaatsvindt in het Tropicana-gebouw. Het zwembad sloot al in 2010, maar sinds vorig jaar werken ondernemers van BlueCity in het oude pand aan een economie zonder afval. Het doel is dat het afval van het ene bedrijf wordt gebruikt als bouwsteen voor het volgende bedrijf. Op die manier wil BlueCity bijdragen aan een circulaire economie, waarbij het woord afval niet meer bestaat.

De open dag van het duurzame bedrijf staat in het teken van de Open Source Circular Economy Days 2018. Dit is een wereldwijd evenement waarbij duurzame ondernemers de kans krijgen om aan een groter publiek uit te leggen hoe zij werken aan een groene economie. Dit jaar vinden de OSCEdays plaats van 1 tot 11 juni in tientallen steden over de hele wereld, waaronder dus in Rotterdam.

Het volledige programma is hier te vinden. Hieronder kun je het verslag over BlueCity van vorig jaar bekijken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat