OPEN Rotterdam en FunX Rotterdam

FunX Rotterdam is de derde publieke mediapartij in Rotterdam, naast OPEN Rotterdam en de regionale omroep RTV Rijnmond. Funx Rotterdam verzorgt dagelijks radio op 91.8FM onder de licentie van OPEN Rotterdam. Beide partijen hebben nauw contact en wisselen geregeld verhalen uit.

Regelmatig praat OPEN Rotterdam de FunX luisteraars bij over wat er in Rotterdam gebeurt en dus te volgen is via OPEN Rotterdam. Het programma Jouw Stad is in 2017 genomineerd voor de Lokale Omroep Awards in de categorie ‘audio’. 

Talentschool
In 2015 verzorgden OPEN Rotterdam en FunX Rotterdam samen een talentschool, waar Rotterdamse mediatalenten aan de slag gaan met radio en televisie tijdens een intensief opleidingstraject. De jongeren werken in teamverband aan een TV productie en een radio uitzending. Ter afsluiting van het opleidingstraject worden de radio- en tv producties uitgezonden bij FunX en OPEN Rotterdam.

Reacties van de cursisten van Summerschool 2015
“Ik vond het vet cool! Ik leer sneller in de praktijk dan met theorie.” – Gerenska
“Het was spannend maar ook erg leerzaam. Goede en nuttige tips waren het ook.” – Charlie
“De cursus is erg breed. Het praktijk gedeelte is mij goed bevallen. Hier leer ik veel van.”- Laila
“Gelijk in diepe gegooid worden was heel leerzaam. Vooral door jullie begeleiding.” – Erik
“Ik vond het ook deze week weer een uitdaging. Het lezen van de autocue was even wennen, maar ontzettend leuk om te doen. Ik kijk uit naar de volgende lessen!” – Rachael