OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond

OPEN Rotterdam werkt samen met RTV Rijnmond en FunX aan een sterk publiek bestel voor alle Rotterdammers. OPEN Rotterdam werkt sinds dag één samen met RTV Rijnmond en FunX. De omroepen zijn perfect complementair, leren van elkaar, hebben een warme band opgebouwd en benaderen elkaar op gelijkwaardige voet. 

Vanaf het weekend van 30 september 2017 zenden OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond elkaars weekoverzicht uit. Via tv en livestream op de website en app worden Rijnmond-kijkers bijgepraat over de Rotterdamse nieuwsverhalen uit 010nu en OPEN-kijkers over wat er speelt in de rest van de regio uit de reeksen 7 Minuten en Meelopers. 

Naast goede redactionele afstemming en de nieuwe wekelijkse uitwisselingen van weekoverzichten, doen de omroepen gezamenlijk verslag van evenementen en actualiteit in Rotterdam.

STERK PUBLIEK BESTEL IN ROTTERDAM
De samenwerking wordt doorgezet en uitgebouwd, zowel inhoudelijk als aan de organisatorische kant. Hierbij wordt zeker ook verder gekeken dan alleen de combinatie RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam: hoe verhouden regionale omroep en lokale omroepen zich tot elkaar in de sterk veranderende mediasector. Ook hierin willen beide partijen een voorbeeldfunctie hebben binnen het landelijke mediabestel.

Voor de concessieperiode 2018-2023 hebben de twee omroepen een apart plan voor een gezamenlijke Talentschool ontwikkeld, om kennis en kunde gezamenlijk door te geven en jonge Rotterdamse mediatalenten op te leiden tot all-round mediamakers op het gebied van social media, mojo, tv en radio. Hierbij wordt ook samenwerking met FunX Rotterdam gezocht. Extra financiering voor deze Talentschool wordt gezocht.

OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond grijpen hun kans om de krachten te bundelen en zo kennis en kunde te delen in deze tijd van snel veranderend mediagebruik en technische ontwikkelingen.