OPEN Rotterdam, IFFR en Film Platform Rotterdam bundelen krachten film- en mediasector

Afgelopen week organiseerden OPEN Rotterdam, IFFR en Film Platform Rotterdam de eerste editie van het Sectorbreed Overleg Film & Media. Zestien professionals met verschillende disciplines binnen de Rotterdamse film- en mediasector kwamen samen tijdens RTm van het IFFR in LantarenVenster om ideeën en plannen te bespreken, die de sector te versterken. Over een aantal weken presenteren de drie partijen een actieplan, waarmee zij als voortrekkers de sector willen verbinden en versterken.

Het Sectorbreed Overleg Film & Media komt voort uit een onderzoek dat OPEN Rotterdam, IFFR en Film Platform Rotterdam  vorig jaar uitvoerden onder 200 film- en mediamakers. Mede op basis van de input uit het onderzoek ‘Moving Rotterdam’ werd de website www.filmplatformrotterdam.nl gelanceerd. Hierop staat waardevolle informatie voor film- en mediamakers en kunnen de makers zichzelf presenteren. Ook heeft het onderzoek geleid tot een periodiek overleg met de Gemeente Rotterdam, om belangrijke ontwikkelingen in de sector te bespreken.

Het onderzoek ‘Moving Rotterdam’ leidt daadwerkelijk tot beweging. In bijgaande video lichten Zoë Pinto e Neto (OPEN Rotterdam), Suze van Bohemen (IFFR) en Hans Groenendijk (Film Platform Rotterdam) de conclusies, aanbevelingen aan de gemeente en de eigen actiepunten toe. De video werd vertoond tijdens de officiële opening van RTM, de Rotterdam-dag van het IFFR en wordt ook aangeboden aan wethouder Saïd Kasmi.

Onze dank gaat uit naar de deelnemers aan het Sectorbreed Overleg Film & Media: Rosh Abdelfatah (Arab Film Festival), Daan Emmen (videokunstenaar), Erik Geerling (Stichting Volkskracht), Hein van Joolen (Gusto Entertainment), Saskia Kagchèl (Gemeente Rotterdam), Fleur Knopperts (Volya Film), Marion Knubben (Gemeente Rotterdam), Zoë van der Kust (Rotterdams Open Doek), Martijn van der Mark (Gemeente Rotterdam), Rob van der Meer (Pathé Schouwburgplein), Shariff Nasr (regisseur), Ruud van Os (Rijnmond), Anne Vera Veen (Galerie de Jaloezie), Anna Witte (Willem de Kooning Academie), Henk-Jelle de Groot (audiotechnicus) en Arjen van Doezelaar (Rauwkost Film).