OPEN Rotterdam Mediapartner van Keti Koti Rotterdam

Elk jaar wordt op 1 juli in Nederland de afschaffing van de slavernij gevierd. Een viering waarin Rotterdam stil staat bij de eeuwen van koloniale overheersing en slavernij.Dat was toen, maar ook nu komen slavernij en mensenhandel nog steeds voor in onze wereld.

Keti Koti Rotterdam nodigt alle Rotterdammers uit om mee te doen, met familie en vrienden, buren, dorps- en stadsgenoten. Met onder andere een herdenking met plechtige kranslegging op 30 juni, een feestelijke viering op 1 juli en meer. OPEN Rotterdam is mediapartner van Keti Koti 2018.

In aanloop naar de viering zenden we een redactionele serie uit van 5 afleveringen, waarin we het Keti Koti gevoel van 5 Rotterdammers delen in een modern videoverhaal.

We gaan met hen in gesprek  over de beleving bij Keti Koti (de viering van het afschaffen van de slavernij) én we onderzoeken wat hij of zij hier persoonlijk over weet en hoe diegene hier in het dagelijkse leven mee omgaat. In totaal documenteren we vijf Rotterdammers als hoofdpersoon.