OPEN Rotterdam: nominatie Lokale Omroep van het Jaar

OPEN Rotterdam is genomineerd voor de prijs Lokale Omroep van het Jaar 2015. Dit is een titel die wordt toegekend door een vakjury van de OLON, koepelorganisatie van lokale omroepen in Nederland. In totaal zijn er 7 omroepen genomineerd. Wij zijn trots om bij de 7 beste lokale omroepen van 2015 te horen.

De jury heeft er bij de selectie vooral op gelet dat de omroep dagelijks op meerdere platforms nieuws brengt, vernieuwende formats maakt en talenten opleid.

Cross mediaal 
OPEN Rotterdam is een crossmediale organisatie die officieel sinds 1 januari 2014 verhalen op de website en social media publiceert, en uitzendt op radio en tv in Rotterdam. Vanaf begin 2015 maakt OPEN het dagelijkse TV magazine 010NU, met verhalen uit de stad. OPEN Rotterdam werkt in de stad samen met een groot aantal partners uit media, onderwijs en de culturele sector.

Op vrijdag 5 juni wordt bekend of OPEN Rotterdam de titel Lokale Omroep van het Jaar ook heeft gewonnen. Dat gebeurt tijdens de afsluiting van de week van de Lokale Omroep.

Vakjury 
De jury van de Lokale Omroep Awards 2015, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit:

Toine van Peperstraten (FOX sport en VARA Radio): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Aart den Haan (directeur WOS Media).