OPEN Rotterdam nominatie Lokale Omroep van het Jaar

Jury noemt OPEN Rotterdam aansprekende omroep die bij Rotterdam hoort. OPEN Rotterdam is voor de derde keer op rij genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar, toegekend door de vakjury van de NLPO, de koepelorganisatie van lokale omroepen Nederland. De jury, met Toine van Peperstraten als voorzitter, heeft OPEN Rotterdam genomineerd omdat: ​”(OPEN Rotterdam) een aansprekende omroep is die bij Rotterdam hoort. De omroep is een voorloper in het bereiken van een jonge(re) doelgroep door de inzet van vernieuwende (mobiele) journalistiek. Kortom: een terechte nominatie”.

In totaal zijn er 9 omroepen genomineerd. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.
Deze omroepen worden dit jaar, samen met de Lokale Omroep van het Jaar 2016, OOG uit Groningen, ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector. Op zaterdag 9 september wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt tijdens de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum. Op deze dag worden ook de Lokale Omroep Awards 2017 uitgereikt. De nominaties voor deze awards worden binnenkort bekend gemaakt.
 
Felicitaties
OPEN Rotterdam feliciteert Studio Alphen, Zuidwest TV & Zuidwest FM, Studio040, TV Enschede FM, RTV Maastricht, WOS Media, REGIO8 en Omroep Venlo met hun nominatie voor Lokale Omroep van het Jaar 2017.