OPEN Rotterdam ontwikkelt verder met een nieuwe hoofdredactie

Rob Freijssen, initiatiefnemer van OPEN Rotterdam, vertrekt als hoofdredacteur bij de lokale omroep per september 2018. Freijssen heeft er niet alleen voor gezorgd dat Rotterdam vanaf 2013 een actieve, betrokken en eigentijdse omroep heeft gevonden in OPEN Rotterdam, maar ook dat OPEN Rotterdam voorloopt in de ontwikkelingen in het publieke medialand en uiteindelijk in 2017 werd uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar. Hij benadrukt dat alle resultaten met het gehele team, redactie en anderen zijn behaald. “Ik ben echt trots op het sterke collectief van talentvolle mediamakers.” Freijssen ziet dit als bewijs dat OPEN Rotterdam stevig staat en in de tweede concessieperiode onder frisse nieuwe leiding kan doorontwikkelen.

Als talentontwikkelings- en opleidingsorganisatie heeft OPEN Rotterdam een sterke kandidaat uit de eigen gelederen. Freijssen gaat verder als interim manager/projectleider bij mediabedrijven, geeft trainingen in ‘Filmen met de Smartphone’ en crisiscommunicatie en doceert in Journalistiek en media op het HBO.

Ap van der Pijl, voorzitter PBO: “In de eerste concessieperiode van OPEN Rotterdam was er veel behoefte aan ervaring. Rob heeft met zijn brede media-ervaring een stevig fundament gelegd en tegelijk ook de nodige innovaties ingebracht, waarop we nu verder kunnen bouwen. En als dat met een interne kandidaat kan, dan past dat helemaal in onze filosofie om jong talent te laten door ontwikkelen. Daar hebben wij als PBO alle vertrouwen in”.

Marianne van den Anker, voorzitter bestuur: “Dankzij Rob zijn vakkennis, strategisch inzicht en lef om daadwerkelijk te kiezen voor een moderne hyperlokale innovatieve omroep heeft OPEN Rotterdam de Award ‘Beste lokale omroep van Nederland’ in de wacht gesleept. Vanaf het prille begin van de oprichting van OPEN Rotterdam tot nu was en is Rob Freijssen óns boegbeeld. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn tomeloze inzet en de resultaten die hij heeft weten te boeken.”

Voorloper in het Medialand 

OPEN Rotterdam heeft zich in vijf jaar weten te positioneren als voorloper in het medialand:

  • OPEN Rotterdam heeft een van de meest diverse redacties van Nederland
  • als talentontwikkelingsorganisatie stromen medewerkers door naar regionale en landelijke mediabedrijven
  • OPEN Rotterdam werkt op basis van constructieve journalistiek, is altijd positief kritisch en draagt bij aan verbinding in de stad
  • de inzet van mobiele journalistiek (tv en video maken met de smartphone) is bij OPEN Rotterdam geïntroduceerd en ontwikkeld
  • OPEN Rotterdam maakt samen met Rotterdammers hyperlokale nieuwsverhalen waarbij vloggers en mobiele reporters worden opgeleid en ingezet. Het traject voor de Mobiele Reporters is ontwikkeld door Freijssen
  • OPEN Rotterdam heeft in het lokaal mediaveld het hoogste aantal social volgers en online bereik, ruim 1,5 miljoen per maand.

In 2017 behaalde de omroep de titel Lokale Omroep van het Jaar vanwege de innovatieve wijze van werken en de geheel eigen hyperlokale visie op nieuws in Rotterdam. Recent nog is OPEN Rotterdam genomineerd voor de Award Constructieve Journalistiek voor haar transparante, opbouwende, uitdagende, activerende verslaggeving rondom de Gemeenteraadsverkiezingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat