OPEN Rotterdam staat stil bij Internationale Dag van Dieren en Planten in het wild


Het is 3 maart de Internationale Dag van Dieren en Planten in het wild!
Rotterdam is een ware dierentuin, van asociale meeuwen, egels, zeehonden tot zeldzame planten: het zijn waarschijnlijk niet de eerste dingen waar je aan denkt bij de stad. OPEN Rotterdam heeft de afgelopen jaren veel mooie series en reportages gemaakt over de dieren en het groen in de stad. We zetten ze op een rij!


Expeditie010

In de vijfdelige serie Expeditie 010 gaat dierenvriend en TikTokker Gabs Wildebras op zoek naar de dieren uit onze stad en deelt hij tips en tricks over hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een beter milieu. Onze stad is niet alleen een thuis voor ons mensen, maar ook zeker voor alle prachtige dieren die hier hun eigen plekje hebben.


Groenvoorziening

Naast het feit dat de twee tweeling zijn, zijn Kevin en Marvin allebei bioloog en in de serie Gebroeders Groen nemen ze je mee op avontuur door de stadsnatuur. In seizoen één laten de broers met name de zomerse natuur zien vol dieren en bloeiende planten. In het tweede seizoen is de winter aan de beurt. Het wordt kouder en mensen blijven meer binnen, de ideale tijd voor de wilde Rotterdamse diertjes om de stad over te nemen!


Wild Port of Europe

In het grootste- en drukste industriegebied van Europa leven allerlei planten en dieren samen. Wild Port of Europe beeldt uit hoe dieren en planten overleven in het vervuilde havengebied van Rotterdam en Moerdijk. Natuurdocumentaire ‘Wild Port of Europe’ is in drie jaar gefilmd. In de docu kun je de wilde dieren door de seizoenen heen volgen. Bekijk de trailer hier:


Duivenvrouwtje Aash

Aash Sital staat ook wel bekend als de Duivenvrouw. Aash bevrijdt duiven die verstrikt zijn geraakt in draden en ander afval. Met een zak voer is zij vaak te vinden op de Rotterdamse Binnenrotte, de chillplek van de duif! Ondertussen heeft zij flink wat ‘patienten’ gered én thuis laten revalideren, waardoor de duifjes haar ook herkennen.


Buizerdfluisteraar Atilla

Atilla van den Nieuwendijk heeft naast zijn honden en een kat, twee roofvogels als huisdier. Buizerds Bobo en Bella worden in park de Twee Heuvels door de Ijsselmondenaar tot in de puntjes verzorgd en ook regelmatig uitgelaten.