OPEN Rotterdam talkshow over gevolgen van klimaatverandering tijdens de Rotterdam Architectuur maand

Het drijvende festivalhart in de Maashaven is op zondag 25 juni het decor van een OPEN Rotterdam talkshow over de gevolgen van klimaatverandering. Presentator Sanne Poot gaat in gesprek met bewoners, experts uit de stad en makers van OPEN Rotterdam over het heden en de toekomst van de relatie tussen de stad en het water. Meld je aan en praat mee!

Met een drijvend festivalhart in de Maashaven is Rotterdam Architectuur Maand in volle gang. De RA Maand zoomt dit jaar in op de verschillende ontwikkelingen die spelen in de stad, met als thema ‘Natte Stad’.

Rotterdam begint de gevolgen van klimaatverandering te merken. Hete zomers, heftige buien, overstromingen, droogte. Hoe zal de Maasstad zich in de komende jaren wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering en steeds extremer weer. Hierover gaat moderator Sanne Poot in gesprek met Bas Sala (maker van de slimme regenton en organisator van klimaat workshops in wijken), Paula Zwitser (platform Met De Stad en wijkaanpak Rotterdams Weerwoord) en Carina Segers, enthousiast ‘buurtmaker’ en bewoonster Lepelaarsingel – waar bewoners de wijk Carnisse vergroenen.

De middag gaat ook over de kansen die klimaatverandering biedt aan Rotterdam om plezierig te leven met water. Met aan tafel Diederik van der Mast – actief bewoner en voorzitter Stichting Rotterdam Natuurlijk, Gerlanda Wijninga (maakster van de OPEN Rotterdam serie Zeespiegels) en Jonas Martens (Verveeld � Verward / Watermanagement Hogeschool Rotterdam / Rotterdams Weerwoord).

Wil je de talk bijwonen? Dat kan! Meld je hier gratis aan.