OPEN Sessies: New Grounds

Om het jaar toch positief af te sluiten biedt OPEN Rotterdam lokale muzikanten een podium met de OPEN Sessies in het gloednieuwe podium van New Grounds. Op Tweede Kerstdag om 18.00 uur geven Nienke Leone, Ruwhel, Liza Weald en Wowi een coronaproofconcert.

Helaas is het podium van New Grounds door corona nog niet zoveel bespeeld als de organisatie hoopte. Wij helpen graag om daar, uiteraard op anderhalve meter afstand, wat verandering in te brengen. Ook spreken wij in aanloop naar het concert de vier artiesten over hun jaar.

Wowi
Rapper Wowi won vorig jaar de Grote Prijs van Rotterdam. In plaats van een jaar volop optreden, werd ook hij geconfronteerd met corona. “Aan het begin van het jaar zat ik best wel in een dipje. Dat heeft zich geuit in dat ik veel nummers ging maken, ik heb echt veel nummers gemaakt. Werk aan m’n EP, doe collabs met andere artiesten en heb een nieuwe dj aan m’n team toegevoegd. Uit de negativiteit hebben we nog wel positieve dingen kunnen halen.”

Liza Weald
Singer-songwriter Liza Weald won dit jaar de Grote Prijs van Rotterdam. “Daar zit een werkbudget bij van duizend euro, dat kan ik gebruiken om m’n muziekproject komend jaar uit te werken.” Verder droomt ze van het openen van een eigen muziekschool. “Een safespace waar muzikanten hun jas letterlijk en figuurlijk kunnen ophangen en binnen echt zichzelf kunnen zijn.”

Ruwhel
Hiphop artiest Ruwhel ging net voor de uitbraak van corona in Nederland solo. Hij nam dit jaar de programmering van het hiphopcafé in Podium Grounds over, wat hij omgedoopt heeft tot het nieuwe concept ‘Levels’. “Ik heb zin daar weer mee verder te gaan”, vertelt hij. “De ToZo, waar ik heel dankbaar voor ben, ben ik inmiddels wel zat.”

Nienke Leone
Nienke Leone is een 21-jarige singer-songwriter uit Rotterdam. Samen met gitarist Thomas Couperus is ze juist dit jaar veel muziek gaan maken: “Het was voor mij wel goed om even verplicht niks te doen, maar als songwriter heb ik het geluk dat ik dat ook thuis kan doen.”

PromoMet dank aan Grounds en de Popunie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat