OPEN & UIT: lifestyle en cultuur in Rotterdam

In de nieuwe rubriek OPEN & UIT duiken we samen met Uitagenda Rotterdam in de wereld van Lifestyle en cultuur. Dit doen we door de ogen van de Rotterdammers.

Aflevering 3
Het Chabot Museum in Rotterdam bestaat alweer 25 jaar. Om dit te vieren, heeft het museum een grote expositie neergezet en een Chabotmagazine uitgebracht.

Henk Chabot was een kunstenaar in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. In deze tijd maakte hij veel schilderijen die te maken hadden met Rotterdam. Hoewel hij niet in Rotterdam is geboren, heeft hij er uiteindelijk wel een groot deel van zijn leven gewoond. 
Op het moment dat hij in Rotterdam zat, deed hij ook veel aan beeldhouwen en werken met sculpturen. De route brengt het werk van de ingetogen kunstenaar tot leven. Chabot was namelijk een van de weinigen waar kunstwerken van voor de oorlog zijn overgebleven.
In deze derde aflevering van OPEN & UIT gaan we een Chabot tour door de stad beleven. Dit doen we samen met deelnemers Roos en Rosa.

Aflevering 2
Als aanloop naar het Cross Comix Festival staat Rotterdam in het teken van strips. In deze aflevering van OPEN & UIT tekenen studenten en striptekenaars op winkelruiten van winkeliers.

Alle strips zijn te zien op winkels van de Koopgoot, de lijnbaan en de korte hoogstraat. In de meeste gevallen hebben de tekeningen te maken met de winkeletalages. 

Aflevering 1
Tijdens een sneakpreview banen wij ons een weg door de nieuwe expositie van het Maritiem Museum ‘Dealen met Drugs’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter