OPEN Vlogger Gina ontdekt festivalhart Rotterdam Architectuur Maand in de zeecontainers bij Maashaven

OPEN Vlogger Gina is bij het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand: drie enorme drijvende bakken in de Maashaven. Deze eyecatchers vormen een voorproefje op het Nelson Mandela Park wat in 2025 opent en deel uit gaat maken van het nieuwe grote groene Rotterdam.

Het thema van deze editie van de Rotterdam Architectuur Maand is Natte Stad. De bakken laten dan ook zien hoe water en klimaat kunnen samenkomen in concrete oplossingen voor de stad. In de eerste bak vind je een groen park waar lezingen, debatten, filmvertoningen en andere evenementen plaatsvinden. De tweede bak staat in het teken van urban sports. In de derde bak zie je een expositie. De bakken zijn met elkaar verbonden door een loopbrug.

Architect Marco Vermeulen ziet graag dat alle parken langs de Maas aan elkaar verbonden worden om zo één groot Maaspark te vormen, en dat niet alleen. “Het lijkt ons aardig dat dit soort bakken of binnenvaartschepen geladen met bijvoorbeeld parken, theaters of zwembaden door de stad gaan bewegen en op die manier de havens gaan verlevendigen”, vertelt hij.

Benieuwd geworden naar dit toekomstbeeld? De Rotterdam Architectuur Maand is t/m vrijdag 30 juni te bezoeken.