OPEN vloggers Houda en Yoeri beleven Wereldhavendagen vanaf het water

Afgelopen weekend waren de Wereldhavendagen in Rotterdam. Vloggers Houda en Yoeri gingen het water op, om letterlijk deel uit te maken van het evenement.
Houda krijgt een training waterbasketbal van Luuk Muskens. Zelf is hij oud speler en hoopt dat sport in Rotterdam voet aan wal krijgt. “De sport is ontwikkelt voor mensen met een beperking. Het spel is een combinatie van waterpolo, basketbal & korfbal, maar heeft hierbij een geheel eigen karakter. Het doel is simpel; scoren bij de tegenstander”, vertelt Luuk.

Na een rit op de rib experience hebben Yoeri en Houda de smaak te pakken en besluiten zij achterop te springen bij de leden van de Dutch River Riders. ”Zijn jullie er klaar voor?”, vraagt Leen van Vliet lachend. ”Want jullie gaan een adrenaline-rit meemaken op het water.” Je kan ook niets anders verwachten van een machine met een 300PK motor.

De groep liefhebbers verzorgt twee onderdelen van de avondshow, waar zij een spectaculair optreden geven op hun waterscooters voorzien van fakkels. Overdag geven zij een demo op het water en het publiek kan met hen rondvaren op de waterscooters. ”Wij willen Nederland kennis laten maken met de gezelligheid en leukigheid van een waterscooter”, vertelt Leen.

De vuurwerkshow duurt dit jaar 20 minuten in plaats van de gebruikelijke 10. Een prachtige afsluiting van weer een geslaagde editie van de Wereldhavendagen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat