OPEN vloggers Soekkha & Sluysveer peilen de stand van de hedendaagse Rotterdamse kunst

Tim Soekkha en Harald van der Sluys Veer, Soekkha & Sluysveer, laten je in hun vlogs zien wat er allemaal te zien is bij evenementen, musea, presentatieruimten, de galeries én de kunstenaars in Rotterdam.

Aflevering 6
In de zesde vlog bespreken kunstvloggers Soekkha en Sluysveer de toekomst van museum Boijmans van Beuningen. Het museum wordt gerenoveerd en is daarom gesloten, maar het depot is pas in 2021 open voor publiek. Waar kunnen kunstliefhebbers de komende twee jaar moderne kunst bewonderen in Rotterdam?

Aflevering 5
In de vijfde vlog gaan kunstvloggers Soekkha en Sluysveer naar Galerie Atelier Herenplaats. Hier is tot 23 augustus de tentoonstelling City Scapes te zien. Zeven internationale outsider kunstenaars uit Madrid, Glasgow, Den Haag, Londen en Rotterdam laten er hun werk zien.

 

Aflevering 4
In de vierde vlog gaan kunstvloggers Soekkha en Sluysveer naar A Tale of a Tub. Hier is tot 24 juni de tentoonstelling Guten Morgen, Europa! te zien. Tegen het licht van de aankomende Europese verkiezingen stellen drie kunstenaars de vraag wat Europese identiteit voor hen betekent.

 

Aflevering 3
In de nieuwe vlog van Soekkha en Sluysveer vragen zij deze keer aandacht voor South-Explorer, een halfjaarlijks initiatief van o.a. Jannie Hommes. Een avontuur vol kunst en cultuur op Rotterdam Zuid.

 

Aflevering 2
Onze kunstvloggers Soekkha en Sluysveer bezoeken allerlei plekken in Rotterdam waar kunst wordt getoond. Deze week zijn zij in de Kunsthal waar zij ‘Trouble in Paradise’ bezoeken. Dit is de privécollectie van de Indiase kunstverzamelaar Rattan Chadha. En hier komen ze van alles tegen; van sex, drugs en rock ‘n roll tot melancholie en abstractie, kortom ‘Trouble in Paradise! 

 

Aflevering 1
In hun eerste vlog voor OPEN Rotterdam nemen Soekkha & Sluysveer je mee naar het Boijmans van Beuningen. Daar is tot 26 mei de tentoonstelling Nederland > BAUHAUS te zien.

In deze laatste tentoonstelling voor de grote verbouwing besteedt het museum aandacht aan een van de beroemdste kunstacademies van de 20e eeuw. Het BAUHAUS, een Duitse academie die een radicaal andere manier van lesgeven liet zien. Wat is de band van Nederland met het BAUHAUS, hoe komt het dat het zelfs nu een voorbeeld blijft voor de manier waarop we kunst, design en architectuur beleven?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter