OPEN Vraag: is Corona echt of allemaal een grote leugen?

De wereld heeft inmiddels zo’n zeven maanden te kampen met het coronavirus. Maar op het internet zijn ook alternatieve meningen te horen. Sommige zeggen bijvoorbeeld dat het coronavirus één groot complot is. In de OPEN Vraag checken wij hoe Rotterdammers denken over complottheorieën en betrouwbaar nieuws.

“Ik denk dat er veel bullshit verteld wordt en hoop fake news is”, zegt een mevrouw op Zuidplein. Ze vindt dat mensen met complottheorieën anderen bang maken.

Een andere Rotterdammer gelooft niet alles op internet: “Ik ben best wel kritisch, want ze zeggen dat het virus een ziekte is. Maar het is binnen twee weken over heel de wereld verspreid en dat kan bij een griepje niet.” Ook al twijfelt hij aan de wereldwijde verspreiding van het virus, toch houdt hij zich netjes aan de maatregelen.

Deze complottheorieën kunnen ook mensen verdriet geven, vertelt een voorbijganger met familieleden in Amerika. Haar familieleden lagen drie weken op de IC en ze dacht dat een van hen zouden komen te overlijden. “Ik voel mij verdrietig, want de mensen weten niet hoe het is, wat heb ik heb meegemaakt met mijn familie.”

Bekijk in deze OPEN Vraag over hoe Rotterdammers denken over complottheorieën rondom corona:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat