OPEN Vraag: Is de afsluiting van de boulevard in Nesselande de oplossing tegen overlast?

Boulevard Nesselande

Op de Siciliëboulevard in Nesselande ervaren veel bewoners overlast van patsergedrag. Door het mooie weer trekken veel Rotterdammers er op uit voor een bezoek aan het strand en dat zorgt onder andere voor automobilisten die te hard rijden, ronkende motoren en knallende uitlaatpijpen. Om de overlast te beperken heeft de gemeente besloten om de boulevard te sluiten op dagen dat het warmer is dan 27 graden, maar wat vinden de bewoners hiervan?

‘Ik vind het echt schandalig. Ik weet ook niet welke droeftoeter dat verzonnen heeft, omdat de boulevard bedoeld is als doorgaande weg.’’ vertelt een bewoonster. ‘’Nu komen alle auto’s hier door de 30 kilometer zone, maar het staat hier vol met geparkeerde auto’s en je kan er niet met twee auto’s naast elkaar rijden’’.

‘’Het is goed dat het patsergedrag stopt, maar het verplaatst zich altijd een stukje verder.’’ vertelt een andere bewoner. ‘’Uiteindelijk moet het patsergedrag worden afgeleerd en dat kun je alleen maar doen door te handhaven. Ik weet niet of het afsluiten van de Sicilieboulevard de oplossing is.’’