Opening Huizen van de Wijk in Prins Alexander

Op dinsdag is de officiële opening van zes Huizen van de Wijk in Prins Alexander. Het moeten buurthuizen worden, maar dan nét een beetje anders. 
Er wordt van huis naar huis getrokken, samen met vertegenwoordigers van de gemeente, om met bewoners te bekijken wat deze huizen allemaal te bieden hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden als ontmoetingsplek, als plek voor leerzame en leuke buurtactiviteiten en advies- of informatiepunten voor wijkbewoners. In heel de stad worden er gedurende de week van Zorg & Welzijn Huizen van de Wijk geopend.

De Huizen in de Wijk moeten de nieuwe buurthuizen van Rotterdam worden. In de oude buurthuizen werden alle activiteiten en uitstapjes geregeld door betaalde werknemers, nu is het de bedoeling dat bewoners zelf aan de slag gaan. Dit is het resultaat van bezuinigingen.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden als ontmoetingsplek, als plek voor leerzame en leuke buurtactiviteiten en advies- of informatiepunten voor wijkbewoners.

Niet alleen in Prins Alexander, maar in heel Rotterdam worden er op initiatief van de gemeente Huizen van de Wijk geopend in de week van Zorg en Welzijn van 11 tot 16 maart. In totaal worden er 25 huizen geopend.

Benieuwd waar de Huizen van de Wijk precies zitten? De adressen vind je op de site van Buurtwerk.