Opening nieuw ponton ss Rotterdam

In het bijzijn van de Captains Club van het ss Rotterdam vindt vanavond om 17:30 uur de opening plaats van het nieuwe ponton aan boord van het schip. Het ponton met de naam ss Rotterdam Boarding Platform, dient als op- en afstapplaats voor bezoekers. Op deze manier kunnen bezoekers direct vanaf het water het schip betreden, waardoor het ponton vele mogelijkheden biedt. 

Het nieuwe ponton is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit houdt in dat het ponton van te voren niet gereserveerd hoeft te worden om aan te kunnen meren. Zo kunnen bijvoorbeeld de Watertaxi’s en de Tenders bezoekers vanaf dit ponton naar alle plekken in Rotterdam brengen. Het ss Rotterdam biedt daarnaast ook een combinatieticket aan met de Spido. Hierdoor kunnen de bezoekers direct vanaf het schip opstappen op de Spido. Alle boten kunnen dus aanmeren en vertrekken vanaf dit nieuwe ponton.
De maker van het nieuwe ponton is het Rotterdamse constructie-, las- en scheepsreparatiebedrijf Van Grevenstein. Dit Rotterdamse bedrijf is sinds 1946 al actief in de Rotterdamse haven. Het ponton dat aan stuurboordzijde ligt aangemeerd, heeft een afmeting van 6 x 20 meter.