Operadagen Rotterdam genomineerd voor award

De Operadagen Rotterdam maakt, als enige Nederlandse organisatie, kans op de Classical:NEXT Innovation Award, die op 28 mei zal worden uitgereikt. Het Rotterdamse festival is door een commissie van vakgenoten uit binnen- en buitenland genomineerd.

Volgens de selectiecommissie is het een publieksvriendelijk festival, dat met grensverleggende en actuele voorstellingen komt. Tevens geeft de commissie aan dat de randprogrammering van dit Rotterdamse festival een breed scala aan podiumkunsten, van geluidswandelingen, folky komedies en live games tot state-of-the-art muziektheater door topregisseurs als Christoph Marthaler biedt.

De artistiek directeur van de Operadagen, Guy Coolen, is blij met de nominatie: “Het is een erkenning voor onze inspanningen om opera een andere invulling te geven. We zien dat jonge makers opera als medium willen gebruiken en dat pers en publiek meegaan in de vrije vorm van het oudere repertoire”.

Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival, dat in 2015 ruim 22.000 bezoekers trok. De editie van 2016 vindt plaats van 20 tot en met 29 mei en heeft als thema ‘Nieuwe Wegen’, dat refereert aan de wens en de manier om de samenleving opnieuw in te richten.