Opfrisbeurt plein Bloemhof, mondkapjesplicht en tropische vibes in 010!

Van mondkapjesplicht tot een opfrisbeurt van een plein in Feijenoord. Bij OPEN Rotterdam komt alles aan de beurt. Bekijk vier van de verhalen die wij deze week hebben gemaakt!

Veel mensen gaan dit jaar niet naar het buitenland voor vakantie. Geen probleem, want onze verslaggever Chris gaat op zoek naar een goed alternatief. Als je in tropische sferen wilt komen, hoef je niet naar Bali of Thailand, maar kan je lekker naar Rotterdam blijven!

John Gerritse is al vanaf zijn 4e in de weer met volkstuintjes. Het complex aan de Roel Langerakweg kent hij dan ook op zijn groene duimpje. Hij weet als geen ander wat het betekent om binnen de ‘concrete jungle’ van de stad een kleine groene oase te hebben.

Omdat de COVID-19 besmettingen stijgen in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb besloten om vanaf deze week, een mondkapjesplicht in te voeren in drukke delen van de stad. In de binnenstad, winkelcentra Zuidplein en Alexandrium en verschillende markten in de stad moeten mensen mondkapjes dragen. Wij gingen het centrum in om Rotterdammers te vragen wat zij hiervan vinden. 

Het plein aan de Lange Hilledijk kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Drie bewoners uit Bloemhof zijn druk bezig met sfeer creëren door de muur te mozaïeken, meer groen aan te leggen en te zorgen voor meer faciliteiten. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat