Ophef anti-lhbt-sticker Feyenoord: ‘Iedereen hoort zich thuis en veilig te voelen’

Er is veel ophef ontstaan over een anti-lhbt-Feyenoord-sticker. Op de sticker, waarvan op Twitter een foto te zien is, staat een grote rode streep door het logo van de Roze Kameraden met daarboven “Feyenoord Anti-LGBT”.

Feyenoord reageert op Twitter op de foto: “Iedereen is welkom bij Feyenoord en hoort zich thuis en veilig te voelen. We wijzen elke vorm van discriminatie, uitsluiting, bedreiging en intimidatie af. De makers en verspreiders hiervan roepen we dan ook op om hiermee te stoppen.”

Niet genoeg
FSV De Feijenoorder, supportersclub van Feyenoord, bevestigt deze reactie: “Wat vanzelfsprekend is en wat ik ook namens de supportersvereniging FSV De Feijenoorder wil zeggen, is dat iedereen welkom is bij de club. Als je maar van hetzelfde cluppie houdt, ben je bij ons welkom.” Veel mensen op Twitter zeggen dat de reactie van Feyenoord niet genoeg is, en dat Feyenoord meer zou moeten doen, met daden in plaats van woorden.

OPEN Rotterdam maakte eerder al een reportage met Paul van Dorst van LHBT-supportersvereniging de Roze Kameraden. De oprichting van de Roze Kameraden resulteerde in dreigementen, poging tot brandstichting en kwetsende leuzen op de muren van zijn sportschool. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niets met me doet. Het zorgt er wel voor dat ik een stuk waakzamer ben op het moment dat ik over straat loop, zeker bij de Kuip” aldus Paul destijds.

Kijk hier de reportage die we maakten over de Roze Kameraden