Opleidingsschip Delfshaven van STC Group krijgt nieuwe bestemming

Delfshaven

STC Group draagt opleidingsschip Delfshaven over aan het Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam. Dat laat Esther Ouwens Nagell,Communicatieadviseur van STC Group weten.

Het schip werd gebruikt voor mbo’ers en hbo’ers om ervaring op te doen met buitengaats varen en wordt nu overgedragen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maritieme sector in de regio Rotterdam.

Citaat Huib van Vliet, voorzitter van het korps: “De komst van de Delfshaven is extra bijzonder omdat we dit jaar ons 70-jarig jubileum vieren. Het schip gaat dienst doen als ons korpsschip. Roeien, zeilen, varen in een motorboot, knopen en splitsen. Elke zaterdag komen onze kadetten en vrijwilligers bij elkaar voor deze activiteiten. Veel kadetten stromen door naar een beroep in de scheepvaart- en transportsector, en veel van hen volgen dan een opleiding bij STC Group.”

Zaterdag 1 mei vindt in Schiedam de feestelijke overdracht van de Delfshaven plaats. Waarna in juni STC Group weer over een nieuw, zeewaardig opleidingsschip beschikt. Het schip dat Stormmeeuw wordt genoemd, wordt gebruikt voor het opleiden van zeevaartstudenten, zodat zij qua kennis en vaardigheden up-to-date aan hun zeevaartcarrière beginnen.

Citaat Jan Kweekel, lid college van bestuur STC Group: “De Stormmeeuw geeft een innovatieve push aan onze opleidingen. We nemen met weemoed afscheid van de Delfshaven. ”