Series van OPEN Rotterdam/
Oploskoffie

Oploskoffie: Ombudsman Rotterdam-Rijnmond in actie De ombudsman, het is een term waar we allemaal wel eens over gehoord hebben, maar wat ‘ie doet? Ik zou ’t niet weten! Marianne van den Anker is inmiddels ruim een jaar ombudsman Rotterdam – Rijnmond. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt is zij niet alleen ombudsman voor Rotterdam, maar ook voor een aantal andere gemeenten in de Rijnmond. Mocht je nou helemaal vast lopen met een probleem en je komt er gewoon niet meer uit, dan staan Marianne en haar team van in totaal 22 collega’s klaar om jou te helpen. Hoe dat in z’n werk gaat laten wij de komende tijd zien in Oploskoffie: Ombudsman Rotterdam-Rijnmond in actie. Het nieuwe programma van OPEN Rotterdam i.s.m. Rijnmond.

Jarenlange burenruzies en parkoverlast: hoe los je dat op?

We doen als trotse Rotterdammers graag alsof we zo gezellig met elkaar samen leven in 010…, maar dat is natuurlijk vooral om de rest van Nederland te laten zien hoe leuk we het hier hebben. Wat laten we eerlijk zijn: we hebben meer dan eens last van elkaar. Last van de buren, last van de buurt, last van verkeer, last van overlast. Laat die laatste nu net het centrale onderwerp in de nieuwste aflevering van Oploskoffie zijn. Zo zien we bewoners van de Oldegaarde in Zuidwijk die last hebben van het Zuiderpark op mooie zonnige dagen en we gaan langs bij Advieslijn Woonoverlast Rotterdam & Buurtbemiddeling om te kijken hoe zij helpen bij kleine huis, tuin en keuken-problemen met de buurtjes.

De Ombudsman van Rotterdam – Rijnmond lost de parkeerproblemen van de stad op

Rotterdamse autobezitters opgelet, deze Oploskoffie is voor jullie en gaat over… parkeren. Naast de benzineprijs is nook dit een favoriet klaag-onderwerp dat nooit saai wordt. Ook Ombudsman Rotterdam – Rijnmond (ORR) heeft de handen vol aan parkeergerelateerde klachten. Wachtlijsten voor een parkeervergunning, parkeeroverlast en parkeereisen in nieuwbouwwijken.

Focus op ‘participatie’ en ‘inspraak’ met ZIMMen en de Ombudslat

Gaat de gemeente in jouw wijk of dorp een besluit nemen over iets in jouw omgeving? Dan is de gemeente ook verplicht om jou als bewoner, bedrijf, sportclub, stichting etc., hierover te informeren en te betrekken bij dit besluitvormingsproces. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Oploskoffie, een serie waarin we het werk van Ombudsman Rotterdam – Rijnmond (ORR) volgen, zie je dat dat niet altijd even lekker gaat.

Mini-onderzoek naar de MeldR-app en waar houdt de ombudsman zich in 2024 mee bezig?

Bewoners Hordijk IJsselmonde lijken verlost van 9 maanden lange verkeerschaos

Invalideparkeerplekken in Rotterdam worden groter

Tram 7 zal blijven rijden door Kralingen

Tram 7 zal niet per 1 januari 2024 al verdwijnen uit Kralingen. Met die duidelijke boodschap kwam wethouder Karremans (handhaving, buitenruimte en mobiliteit) tijdens een werkbezoek aan het Termaat Huis. De plannen om het huidige tramtrace te vervangen door een busverbinding over de Oude Dijk zijn hier overigens niet definitief mee van tafel.

Speciaal onderwijs & rolstoel-geschikte huizen

Jongeren met een beperking die op het speciaal onderwijs zitten hebben het gevoel dat ze in een parallel universum leven. Tot die conclusie kwam Kinderombudsman Stans Goudsmit toen ze onderzoek deed naar het leven van jongeren met een beperking in Rotterdam. In deze aflevering van OmbudsTV ook aandacht voor Wendy. Zij zit in een rolstoel en op zoek naar een nieuw huis.

Toeslagenjongeren en scootmobielproblemen

Kinderombudsman zet zich in voor toeslagenjongeren, Chris uit de Wielewaal parkeert scootmobiel in badkamer en Ombudsman Rotterdam – Rijnmond ook actief buiten de stadsgrenzen.

Toeslagenaffaire en zorg aanvragen

In Ombuds TV is ze al een aantal keren te zien geweest: onze ombudsman (of ombudsvrouw, wat je wil) Marianne van den Anker. Toch is zij niet de enige ombudsman in Rotterdam en omstreken, er is ook nog een kinderombudsman, Stans Goudsmit.

Sinkholen en vluchtelingenopvang

Marianne van den Anker is inmiddels ruim een jaar ombudsman Rotterdam-Rijnmond. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is zij niet alleen Ombudsman voor Rotterdam, maar ook voor een aantal andere gemeenten in de Rijnmond. Zo ook in Krimpen aan den IJssel. En daar heeft Nelly Kalisvaart bij hevige regenval sinds kort last van sinkholen.

Rotterdam toegankelijk?

Het leven van Roel Marcus speelt zich af in het centrum. Door zijn cerebrale parese (CP) is hij een groot deel van de tijd gebonden aan zijn rolstoel. Hij doet zijn boodschappen bij de Meent en gaat in het weekend graag een biertje doen in zijn favoriete stamkroeg aan de Rodezand. Een route die niet altijd zonder obstakels is. Fietsen, (deel)scooters die roekeloos op de stoep worden gegooid, straatinrichting waar de wielen van de rolstoel in vast komen te zitten. Roel komt het allemaal tegen

Jarenlange burenruzies en parkoverlast: hoe los…

De Ombudsman van Rotterdam – Rijnmond lost de p…

Focus op ‘participatie’ en ‘inspraak’ m…

Mini-onderzoek naar de MeldR-app en waar houdt …

Bewoners Hordijk IJsselmonde lijken verlost van…

Invalideparkeerplekken in Rotterdam worden grot…

Tram 7 zal blijven rijden door Kralingen…

Speciaal onderwijs & rolstoel-geschikte huizen…

Toeslagenjongeren en scootmobielproblemen…

Toeslagenaffaire en zorg aanvragen…

Sinkholen en vluchtelingenopvang…

Rotterdam toegankelijk?…