Oprichter Chick and the City Natasja Morales wint Bep Slechte prijs

Natasja Morales, oprichter van radiostation Chicks and the City, ontvangt op 21 oktober de Bep Slechte prijs van Zonta Club Rotterdam. Het meidenparticipatieproject van Morales helpt bij de versterking van de positie van jonge vrouwen in Rotterdam. “Ik vind het heerlijk om meiden te zien groeien en zich te zien ontwikkelen”, aldus Morales.

Binnenkort start Chicks on Screen, de beeldvariant van Chicks and the City, die onder andere te zien zal zijn bij OPEN Rotterdam. Morales kijkt hier enorm naar uit, omdat ze hoopt op deze manier meer meiden te kunnen bereiken. “Juist voor meiden zoals ik vroeger was, wil ik iets betekenen. Meedoen aan CATC geeft meiden een boost omdat ze succesmomenten ervaren met elkaar en heel veel leren wat hen verder kan helpen in hun carrière.”

In 2004 is Morales gestart met de meidenradio Chick and the City, wat inmiddels is uitgegroeid tot een heus multimediaal als crossmediaal (live en online) mediaplatform voor en door jonge meiden. Veel jonge meiden van dit platform timmeren hard aan de weg richting een mooie carrière in de media- en radiowereld.

Chicks and the City werd eerder uitgezonden door Megastad fm, FunX en RTV Rijnmond en maakt nu wekelijks haar podcast opname tijdens de live talkshow op de jongerenvloer van de Bibliotheek Rotterdam op de woensdagavond.

Zonta Club Rotterdam is verantwoordelijk voor de Stichting Elisabeth Slechte-Van den Oord, opgericht ter nagedachtenis aan een van de oprichters, Bep Slechte. Sinds 2010 wordt elke drie jaar de Bep Slechte Prijs toegekend aan een persoon die een nieuw project opzet waarmee de positie van vrouwen wordt verbeterd. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en een beeldje van de Rotterdamse Wil Schrijver.

Foto: Natasja Morales ontvangt Bep Slechte Prijs © Elsbeth van Noppen

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat