Fotoalbums Molukse families met een geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië gezocht

Nationaal ArchiefCollectie

Heritage Retrievers is op zoek naar fotoalbums van Nederlandse, Indische, Indo-Chinese of Molukse families die in de jaren vijftig of zestig Indonesië verlieten, omdat er daar geen toekomst meer voor hen was.

De organisatie is niet alleen op zoek naar families, maar ook naar mensen die vanuit Nederland vrijwillig of als dienstplichtig soldaat in de koloniale oorlog van 1945 – 1949 hebben gevochten en zich in Rotterdam hebben gevestigd. De betreffende fotoverhalen zijn volgens Heritage Retrievers onvoldoende verankerd in de Rotterdamse geschiedenis: “Retrievers is op zoek naar mensen die foto’s, albums, tekeningen, dagboeken, brieven hebben over deze periode. Op 15 augustus kunnen deze bronnen aan een panel deskundigen getoond worden. Dit panel maakt een selectie die later wordt gescand, beschreven en eventueel online gepubliceerd.”

Het panel zit op 15 augustus, na de Indië-herdenking op de Boompjes, in het Maritiem Museum Rotterdam klaar om het materiaal te bekijken. De inloop is van 12.00 uur tot 17.00 uur.