OPROEP: Hoe beleef jij de ramadan? Deel het met ons!

Hoe beleef jij de ramadan? Deel het met ons! Vandaag begint voor veel Rotterdammers de vastenmaand, zo ook voor OPEN Rotterdam redacteuren Farzana Alladin en Majda Aboukaid. In een korte vlog nemen zij ons mee tijdens de eerste ochtend van de ramadan. Wij zijn benieuwd hoe jij de ramadan dit jaar beleeft en hoe de maand voor jou dit jaar vorm krijgt.

Door het coronavirus kan de ramadan niet gevierd worden zoals Rotterdammers dat voorgaande jaren deden. Er kan bijvoorbeeld niet uitgebreid op bezoek worden gegaan tot diep in de nacht en ook het aantal personen dat op bezoek komt, moet beperkt blijven. In 2020 zagen we dat Rotterdammers allerlei manieren vonden om toch op een speciale manier invulling te geven aan de ramadan; van lichtjesacties tot initiatieven met maaltijd voor minder bedeelde gezinnen. Er kwam van alles voorbij. 

Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar mooie, inspirerende en interessante verhalen van mensen uit de stad. Die verhalen kun je met ons delen via een tip, die kun je natuurlijk ook kort vloggen! Hoe beleef jij dit jaar de ramadan? Wat vind je lastig en hoe geef je nu invulling aan de maand?

Instructies hoe je het best een video opneemt zie je op deze pagina. Stuur je filmpje de hele ramadanmaand naar [email protected]

Met vragen kun je contact opnemen met de redactie. Dit kan via [email protected], onderstaande ‘reageer’-knop of via 010 – 820 1702!