‘Oranje vlaggetjes op Oude Binnenweg weggehaald vanwege ‘overlast”

Het WK voetbal is in volle gang. De Oude Binnenweg kleurde eind vorige maand oranje door alle wapperende vlaggen die de straat versierden. De dag dat het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd speelde, waren de vlaggetjes alleen ineens verdwenen. Volgens de voorzitter van de BIZ (Bedrijven Investeringszone) vanwege ‘overlast’.

De drukbezochte Oude Binnenweg werd eind vorige maand versierd met oranje vlaggen. Enkele winkeliers aan de weg waren het niet eens met de versiering gezien alle ophef rondom het WK, dat dit jaar in Qatar plaatsvindt. “Ik kan niet iedereen blij maken”, vertelt slager Peter Bouter, die voorzitter is van de BIZ. Volgens hem zijn de vlaggen vanwege overlast uiteindelijk verwijderd. “Omdat de vlaggen klapperen tegen de gevel.”

Argumenten betreft overlast worden door Rotterdammers rondom de Oude Binnenweg gezien als onzin. “Ze hadden die gewoon op een andere manier moeten opgehangen, zodat ze niet meer zo klapperen”, vertelt een voorbijganger. “In de straat hoor je genoeg geluid, maar die vlaggen heb ik nooit gehoord.” Iets verderop in de straat is een Rotterdammer ervan overtuigd dat de vlaggen weg zijn vanwege de huidige situatie in Qatar. Weer iemand anders komt met het gerucht dat de vlaggetjes weg moesten omdat het lichtkunstwerk, dat bij Kabouter Buttplug hoort, anders niet meer opvalt. De vlaggen komen dit WK waarschijnlijk niet meer terug op de Oude Binnenweg.