Orfeo & Majnun: een verhaal over liefde, verlies en verlangen

De stadsparade van Operadagen Rotterdam op 18 mei staat in het teken van de thema’s liefde, verlies en verlangen. De Griekse tragedie over Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal over Layla en Majnun zijn samengevoegd tot één verhaal.

In de tweede aflevering van onze serie over het stadsfeest Orfeo & Majnun neemt creative director Rajiv Bhagwanbali ons mee naar een repetitie van OudFit, een muziektheatergroep voor senioren. Zij brengen een Rotterdamse versie van Orpheus en Euridice ten gehore.

Ook nemen we een kijkje bij Transkoor010. Een koor speciaal voor transgenders. Met hen spreken we over liefde, verlangen en verlies.

Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject. Initiatiefnemer: De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam. Ondersteund door Creative Europe.

Met dank aan OudFit en Transkoor010.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter