Oud-burgemeester Bram Peper overleden, ‘Rotterdam heeft veel aan hem te danken’

Voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper is op zaterdag 20 augustus op 82-jarige leeftijd overleden, dat laat de familie weten. Van 1982 tot 1998 was Peper burgemeester van onze stad, waarna hij kortstondig de post van minister van Binnenlandse Zaken bekleedde. Veel Rotterdammers staan stil bij het overlijden van deze belangrijke man.

Speciale uitzending
“Bram Peper was niet alleen de meest omstreden en kleurrijke burgemeester die Rotterdam ooit heeft gehad, maar misschien ook wel de meest onderschatte’’, schrijft mediapartner Rijnmond. Om 17 uur vanmiddag zenden zij een speciale uitzending over Peper uit.

Ook op Twitter vertellen veel Rotterdammers over deze markante inwoner.

Halfstok
De gemeente Rotterdam laat weten dat de vlag op het Stadhuis halfstok hangt vandaag.

Ook Rob Freijssen, journalist en oprichter van OPEN Rotterdam, kan zich nog die keer herinneren dat er een collega journalist ging trouwen op het stadhuis. “Ik maakte die dag audio-opnames die alle gasten op een bandje later die dag meekregen. Het ja-woord kwam voorbij, de familie, de bruid en bruidegom enzovoort. Toen ben ik naar Bram zijn kamer gegaan. Peper was net een paar weken voor die dag gescheiden”, vertelt Freijssen. “Ik vroeg of hij als ervaringsdeskundige nog tips had voor het bruidspaar. En hij gaf gewoon antwoord!”

Interview
In 2017 ging OPEN Rotterdam bij Peper langs voor het verschijnen van zijn samengestelde essaybundel genaamd ‘Haalt De PvdA 2025?’.