Oud en nieuw in Rotterdam: hier ga je knallend het nieuwe jaar in

Het is bijna zo ver: oud en nieuw. Na twee jaarwisselingen in een harde lockdown, kan het feest in Rotterdam nu eindelijk weer echt losbarsten. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen? OPEN Rotterdam heeft de tofste activiteiten in de stad op een rijtje gezet!

Vooraf belangrijk om te weten: Om 20.00 uur stopt de reguliere dienstregeling van het openbaar vervoer. Tussen 21.00 en 02.00 uur rijdt de RET met een speciale, gratis dienstregeling. Metrolijn C rijdt tussen Vijfsluizen en Capelsebrug en metrolijn E rijdt tussen Slinge en Meijersplein, maar er wordt niet op alle stations gestopt. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de RET-website.

Nationale Vuurwerk
Traditiegetrouw vindt het Nationale Vuurwerk ook dit jaar weer plaats bij de Erasmusbrug. Onder het genot van oliebollen, een drankje en muziek zal het nieuwe jaar feestelijk worden ingeluid. Om middernacht barst de spectaculaire vuurwerkshow los vanaf de brug. De toegang van het Nationale Vuurwerk is gratis.

Nationale Kindervuurwerk
Voor de ouders die wel willen genieten van de vuurwerkshow met hun kinderen, maar niet tot diep in de nacht willen wachten, is er een speciale vuurwerkshow voor kinderen tot 14 jaar oud. De toegang is gratis, maar je bent verplicht van tevoren kaarten te bestellen via www.hetnationalekindervuurwerk.nl. Het kindervuurwerk start om 19.00 uur.

Vuurwerkshow in Nesselande en Hoek van Holland
Niet alleen bij de Erasmusbrug wordt een grote vuurwerkshow gegeven, ook in Nesselande en Hoek van Holland organiseert de gemeente een show. De vuurwerkshow in Nesselande vindt plaats op de Zevenhuizerplas. De show is te bekijken vanaf de Siciliëboulevard. En de vuurwerkshow in Hoek van Holland vindt plaats op het strand nabij Zeeplein, voor de strandtenten. Allebei de shows zijn gratis te bezoeken. Er rijdt echter geen OV meer naar de locaties van de shows.

Terug naar de 80s, 90s en 00s in Cornelis
Na het feest en vuurwerkspektakel op een van de drie locaties nog niet uitgefeest? Geen zorgen. In heel Rotterdam zijn er allerlei feesten te vinden. Zo wordt Cornelis op het Stadhuisplein omgetoverd tot een 80s, 90s en 00s feest. Van Michael Jackson tot RUN-DMC, de grootste hits komen allemaal voorbij. Het feest begint om 22.00 uur.

Top-40 hits en carnavalsknallers in Café Plein
Meer in de stemming voor Nederlandse muziek? Dan is het feest in Café Plein op het Stadhuisplein een goede keuze. Vanaf 23.00 tot 05.00 uur barst het feest los in het café, met
top-40 hits en carnavalsknallers.

Back to the 80s
Back to the 80s, maar dan Caribbean style? Het kan bij Club Clare! Dj Akil en Dj Brian K nemen de Rotterdams tijdens de jaarwisseling terug naar de jaren 80 en 90 van de Antillen. Met muziek van Gio, Rizaam, Frank & Friends, Era, Explosivos en No Game. Live formatie JBL doen er een schepje bovenop.

Losgaan op 00s hits in gayclub Ferry
Natuurlijk kan ook de LGBTQ+ club Ferry niet missen in de lijst met clubs die open gaan tijdens de jaarwisselingen. Rotterdammers kunnen in de club aan de Westblaak terug naar iconische 2000 met het NYE Y2K! Ferry is een van de weinige clubs waar Rotterdam gratis de jaarwisseling kunnen vieren.

Oliebollen, bubbels en een dj in de Witte Aap
Oliebollen, bubbels en een dj: dat is er allemaal te vinden in Café de Witte Aap op de Witte de Withstraat tijdens hun New Years Eve Party.

Jazzfeest met livemuziek in Dizzy
Ook voor de liefhebbers van jazzmuziek is er genoeg te beleven in Rotterdam. Jazzclub dizzy opent om 21.30 uur te deuren voor een spetterend jazzfeest met livemuziek.

TIKTAK in de Maassilo
Tijdens deze jaarwisseling keert ook TIKTAK weer terug naar de Maassilo met een grote countdownshow. Maassilo belooft een avond vol met champagne, vuurwerk en de hits van het afgelopen jaar live op het podium.

Jouw woonkamer uit, Annabel haar woonkamer in
Ook in Annabel is traditiegetrouw weer een groot feest te vinden tijdens de jaarwisseling. Het wordt een avond met allerlei soorten muziek, van bekende internationale hits tot de beste Afrobeats.

Na de vuurwerkshow de club in
Wil je dichtbij het Nationale Vuurwerk een feestje zoeken? Dan vind je dat bij MUNCH, waar Rotterdammers een avond vol met r&b hits en dansbare house te wachten staat. Het feest barst al vanaf 21.00 uur los.