Oud-Hollandse spelletjesdag zorgt voor verbinding in Middelland

Door heel Rotterdam proberen mensen verbinding te zoeken in hun wijk, en in de wijk Middelland besloot Samir Yaaqoubi dit te doen door middel van een ouderwetse spelletjesdag. Hij trommelde jongeren uit de wijk op om mee te helpen om vervolgens met enkele wijkbewoners wat Oud-Hollandsche spelletjes te spelen om zodoende iedereen dichterbij elkaar te brengen.

Voor Samir was het vanzelfsprekend om een dergelijk evenement te organiseren, zo legt hij vlak voor de stoelendans uit: “Het zit in mijn DNA als ‘social worker’. Ik heb veel contacten in de week en zocht als jeugdcoördinator iets om jongeren te activeren en ze een positieve bijdrage te laten leveren. En daarbij gebruiken we deze middag als vehikel om dat te bewerkstelligen”.

Een van de jongeren die deelneemt legt uit hoe het de wijk precies helpt: “Ondernemers en andere organisaties uit de wijk komen hierdoor dichterbij elkaar en uiteindelijk merk je dat het verbindt”, terwijl Samir toevoegt: “De verbinding is belangrijk, maar het is ook belangrijk om wat positiefs te doen voor de wijk en daarbij deze jongeren op een positieve manier in het zonnetje te zetten”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat