Oud-Marinier en hovenier Piet Janssen (85) vertelt hoe hij stress de baas blijft in ‘Hoe hou jij je hoofd koel?’

Piet Janssen, 85, (geboren in Hillegersberg, woonachtig in Schiebroek) is een Rotterdamse oorlogsveteraan die eind jaren ’50 als Marinier diende in de eerste lichting gevechtseenheden in Nieuw-Guinea. Ook maakte hij als 7-jarige nog bewust de hongerwinter mee in Rotterdam met persoonlijk verlies in zijn familie. Maar naast (koude) oorlogen, ook een energiecrisis en de dreiging van de bom. Kortom, hoe hou je je hoofd koel als de pleuris uitbreekt, is een boeiende vraag waar deze hovenier, niet bepaald in ruste, boeiend over kan vertellen. Sinds 1961 is hij actief als ondernemer en stuurt hij nog steeds een team hoveniers aan. Ook als de kinderen hem manen rustiger aan te doen en meer van het leven te genieten, blijft het ‘duty calls’.

Hoe hou jij je hoofd koel?
Als vervolg op de succesvolle serie #veerkracht010, introduceren we een nieuwe portretreeks dat anders ingaat op het mentale aspect van: (over)leven doe je samen! Waar in de serie #veerkracht010 Rotterdammers in coronatijd verhaalden over hun veerkracht om een moeilijke tijd te doorstaan (en graag hun gouden tip met ons deelden), nemen nu vier Rotterdammers ons mee in hoe zij hun hoofd koel houden in een spannende situatie. Hun verhaal geeft ons inspiratie, geruststelling en vertroosting in deze tijd vol crises (op het vlak van energie en armoede, oorlogsdreiging en vertrouwen).

‘Hoe hou jij je hoofd koel (…als de pleuris uitbreekt)’ is een nieuwe productie door het sociale filmproductiehuis Byldung. Ook dit format is gericht op een brede bewustwording, bereik en impact (Groot-Rotterdam). De productie bestaat uit vier korte filmportretten waarin Rotterdammers bewust gemaakt worden van wat je kunt doen om stress en spannende situaties het hoofd te bieden. Positief, preventief en met perspectief: wat kun je zelf doen, vanuit eigen kracht! De indirecte boodschap is empoweren, dat de kijker een prikkelend en haalbaar perspectief meekrijgt. Elke aflevering zit vol met mentale praktische tips.