Oude Grieken komen tot leven op muren in Lombardijen

Ze zijn soms al van ver te zien, de schilderingen van oude Griekse schrijvers op de muren van flats in Lombardijen. Ricardo van Zwol maakt ze als onderdeel van de citatenroute.

Toen een tijdje geleden de oude schilderingen en citaten werden weggehaald, dachten veel bewoners dat ze weer een saaie grijze muur zouden terugkrijgen. Niets is echter minder waar. Van Zwol staat nu dagelijks met zijn bol in de zon op een hoogwerker om immens grote portretten te schilderen.

De portretten zijn van de oude Griekse schrijvers waarnaar de straten in de wijk vernoemd zijn. Zo kijken Homerus, Aristoteles en Sappho je vanuit de hoogte toe als je door de straten loopt. Momenteel rondt Van Zwol het portret van Menander af, een Griekse dichter en toneelschrijver.

Gemiddeld is hij twee weken bezig met een schildering. Van Zwol maakt lange dagen, maar heeft veel aanspraak. Veel buurtbewoners zijn enthousiast over zijn schilderijen en bemoeien zich er soms zelfs mee. “Laatst vertelde iemand nog dat ik die kin toch echt iets anders moest doen. Ik heb het meteen aangepast en het zag er veel beter uit.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter