Ouderen en kinderen koken samen in Overschie

Samen koken met oud en jong, dat is het idee achter Oma’s Recept, een concept waarbij men in bejaardentehuizen met vrijwilligers laagdrempelige kooklessen geeft. In eerste instantie was het alleen op Rotterdam-Zuid, maar sinds kort is het idee uitgebreid naar drie andere locaties, waaronder Overschie. Wij gingen hierheen om een kijkje te nemen bij deze unieke kooklessen.

“Eenzaamheidsbestrijding is altijd een nogal zware term, maar toch merkte ik vanuit mijn vorige werk, waarbij ik tv-series met ouderen in Rotterdam maakte, dat veel ouderen toch contact missen en het leuk vinden om activiteiten te ondernemen”, aldus Maritta Versnel, die trots is dat ze nu al op vier locaties dit concept kan uitvoeren.

Maar het is allemaal niet mogelijk zonder vrijwilligers en chefs en vandaag zijn het Michenou en Aida, die respectievelijk een Antiliaans toetje en een couscous salade maken: “Koken is mijn passie, en het is gewoon leuk om op deze manier met mensen bezig te zijn”, aldus Michenou, wiens toetje goed in de smaak valt bij de kinderen.

Het liefst zou Maritta nog verder uitbreiden met het project, maar daarbij vindt ze het wel belangrijk dat de kwaliteit van het project blijft gewaarborgd: “Natuurlijk zou ik hier verder mee willen en op nog meer locaties willen aanbieden, maar dat moet niet ten koste gaan van de kwaliteit… En ik moet natuurlijk ook genoeg vrijwilligers hebben. Want dit project valt of staat met de gemotiveerde vrijwilligers die hieraan mee willen werken”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat