Ouderen Nesselande droevig om sluiting van hun wijkrestaurant

Mevrouw Breedveld uit woongebouw De Kristal in Nesselande ging er iedere avond eten. Maar nu gaat haar wijkrestaurant op de begane grond sluiten. Het restaurant speelt een heel belangrijke rol in het sociale leven van de oudere bewoners.

Pedicure Ursula gaf mevrouw Breedveld in de week tegen eenzaamheid een gratis behandeling. Ze vond het eerst een beetje raar twee vreemden in huis, maar al snel kwam een gesprek op gang.

Zo blijkt dat zij het heel jammer vindt, dat het restaurant beneden weg gaat “en dat vindt eigenlijk iedereen. Zeker ook, omdat de mensen speciaal in de Kristal kwamen wonen voor het geval ze zelf niet meer konden koken”, vertellen vrijwilligers.

“Ik voel me wel eens eenzaam; zonder kinderen en familie”, beaamt ze. Maar: “Je moet ook niet op een stoel moet blijven zitten, maar erop uit gaan zolang het kan”.

Zo organiseren de bewoners gelukkig van alles om niet alleen te zitten, vertelde ze aan onze MORE Reporter Wendy. Zoals een avondje dansen, met mooi verzorgde voetjes… bekijk het in de reportage:

Bekijk ook de reportage van MORE Reporter Wendy waarin ze bewoners vraagt hoeveel ze het restaurant gaan missen: